DINAMO ZAGREB

Ime i prezime

Marijan Vlak

Datum rođenja

23.10.1955.

Mjesto rođenja

Petrinja

0 Ukupno utakmica
0 Ukupno golova
0 Utakmica u 81/82
0 Golova u 81/82

Marijan Vlak bio je u temeljima slavljeničke sezone, Dinamova jedinica, čvrsti bedem pred golom, vratar „hulkovskih“ dlanova i „spidermanove“ brzine i elastičnosti, upravo su njegove sjajne reakcije otvorile put prema pokalu. Poseban naklon zaslužuje podsjetnik da je u maksimirskom klubu na različitim funkcijama proveo dulje od 50 godina. Nakon igračke je karijere bio član stručnoga stožera, glavni trener, sportski direktor, voditelj nogometne škole, skaut…

Bravuroznim je intervencijama i “bekendima” bio jedan od nositelja plavih na putu do naslova 1982. i pokala osvajača Kupa godinu kasnije. Zanimljivo je da je 2010. godine izabran za najboljega nogometaša stoljeća u svojoj rodnoj Petrinji. U Dinamo je prvi put zakoračio s 13 godina, bio je i maksimirski junior, za prvu momčad u službenoj utakmici debitirao u listopadu 1974.

Dinamovu je momčad u trenerskoj ulozi vodio u četiri mandata i osvojio tri naslova hrvatskog prvaka i četiri Kupa. Vodio je plave, dakako, i u sjajnoj sezoni 1997/’98. kad je momčad dogurala do osmine finala Kupa Uefa pri čemu su u nezaboravnoj utakmici nadigrali staroga rivala Partizan s 5-0.

Slike