10.02.2022. | Novosti

Juniorski teren: Cico Kranjčar

10.02.2022. | Novosti

Nešto ranije uoči obilježavanja okrugle 40. obljetnice slavne generacije, točnije u studenom 2021. godine, ali tematski svakako usko vezano upravo uz legendarnu 1982., klub je promovirao juniorski teren nazvan prema legendi Zlatku Cici Kranjčaru.

Dan uoči utakmice grupne faze UEFA Europa lige između Dinama i bečkog Rapida, na stadionu Maksimir održan je jedan svečani događaj.

Uz prisustvo predstavnika GNK Dinamo i SK Rapid svečano je otkrivena ploča s novim nazivom juniorskog terena.

U prvoj i povijesnoj anketi za vlasnike $DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com odlučeno je da će juniorski teren u sklopu stadiona Maksimir biti nazvan po legendi kluba Zlatku Kranjčaru koji nas je napustio u ožujku 2021. godine.

U anketi unutar aplikacije vlasnici Dinamovog fan tokena za vrijeme trajanja ankete mogli su birati između imena pet legendi kluba, a to su bili Zlatko Kranjčar, Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Slaven Zambata. Uz preko 2300 glasova te ukupnih 36.03% izabran je nezaboravni Cico Kranjčar čije ime krasi poznati juniorski teren.

Svečanom događaju i ceremoniji otvaranja ploče s nazivom terena prisustvovali su predsjednik Dinama Mirko Barišić, predsjednica uprave kluba Vlatka Peras i članovi uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, sportski direktor i trener prve momčadi Damir Krznar, CEO SK Rapid Christoph Peschek, sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić, voditelj Nogometne škole Dinama Željko Kopić i trener juniorske momčadi Jozo Bandić te sin legende kluba i bivši igrač i kapetan Dinama Niko Kranjčar.

Događaju su prisustvovala i dvojica navijača vlasnika $DZG fan tokena koji su sudjelovali u anketi za izbor imena terena i dali svoj glas Zlatku Kranjčaru.

Predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić:

– Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno i da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze.

Sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić:

– Cico Kranjčar došao je u Rapid 1984. godine. Bio sam dijete, imao sam 13 godina, i svaku priliku koju smo svi imali da ga gledamo na utakmicama i treninzima – svi smo to jedva čekali. Bio je naš idol, heroj, bio je idol cijele generacije. Kad sam se vratio u Rapid kao profesionalni igrač dijelio sam sobu s njim. Bio je čovjek, gospodin, igrač, a takvog nogometaša i gospodina nikad u životu nisam sreo.

Bivši igrač Dinama i sin legende kluba Niko Kranjčar:

– Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru, ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama. Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili. Najbitnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo ne bi bio ovo što je danas, i nikad ne bi smjeli otići u zaborav. Siguran sam da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima, a da ćemo ih mi ponosno prenositi na iduće generacije.