27.09.2022. | Novosti

Napustio nas je Zlatan Arnautović

27.09.2022. | Novosti

Plava obitelj ostala je bez još jednoga svojeg dragog člana. Zauvijek nas je napustio još jedan igrač iz proslavljene Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka. U Zagrebu je u svojoj 68. godini preminuo Zlatan Arnautović.

Rođen je 13. prosinca 1954. godine u Bihaću, a u Dinamo je došao baš u predvečerje zlatne sezone, u ljeto 1981. iz banjalučkog Borca. Počeo je u bihaćkom Jedinstvu pa četiri godine proveo u Borcu. S plavima je, uz naslov 1982. osvojio i Kup 1983.

USRED SEZONE NA VOJNI ROK

Bio je obrambeni igrač pun snage i odličnog skoka. Za maksimirski je klub upisao ukupno 124 nastupa uz 33 postignuta pogotka. U pobjedničkoj je sezoni, na putu do naslova prvaka, sudjelovao samo u jesenskom dijelu, do sredine listopada kad je morao na služenje vojnog roka.
Zadnju ligašku utakmicu te jeseni odigrao je u velikom stilu, postigavši pogodak za pobjedu protiv Osijeka u Zagrebu s 1:0. Tri dana kasnije odigrao je još i kup dvoboj u pobjedi protiv Segeste u Sisku pa morao u vojsku. Ostao je posebno zapažen po pobjedi protiv Partizana u Zagrebu s 1:0 kad je Dinamo od 36. minute igrao bez isključenog Bore Cvetkovića. Upravo je Arnautović bio čvrsta brana suparničkim napadačima i bio je najbolji igrač utakmice.

U karijeri je, između ostalih, nastupao i za turski Beşiktaş. Po završetku igračkih dana posvetio se trenerskom poslu pri čemu je, uz brojne druge klubove, vodio i svoje matično Jedinstvo i zagrebačku Lokomotivu. Godinama je sudjelovao u akcijama Dinamovih veterana.

Posljednji ispraćaj legende Dinama bit će održan na zagrebačkom Krematoriju u petak 30. rujna u 12 sati.

Ovom prilikom GNK Dinamo izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našega Zlatana Arnautovića.