04.11.2022. | Novosti

Predstavljamo atraktivan treći Dinamo adidas dres!

04.11.2022. | Novosti

S ponosom predstavljamo Dinamov treći adidas dres za sezonu 2022/23.!

Nova garnitura dresova simbolički je spoj Dinamovih zlatnih generacija – romantičarske momčadi iz 1982. godine i sadašnjeg naraštaja.
Dres zlatne boje je na neki način „hommage“ generaciji koja nas je oduševljavala, dečkima koji su 1982. godine u velikom stilu osvojili naslov prvaka.

Na leđima dresa, odmah ispod ovratnika, ušiven je i logotip posvećen 40. obljetnici zlatne generacije s istaknutim brojem 82. Dio je to serije akcija koje je klub tijekom 2022. pripremio povodom „okrugle“ godišnjice.

PLAVA DESETKA: MLINARIĆ I BATURINA

Poseban začin cijeloj priči utkali su i znamenita Dinamova desetka, Marko Mlinarić, jedan od nositelja proslavljene generacije, kao i njegov nasljednik, sadašnji vlasnik dresa s „Mlinkinim brojem“, Martin Baturina. Upravo je Mlinarić kao klupska legenda predao zlatnu desetku mladom Baturini kao predstavniku svijetle Dinamove budućnosti.
Pri kreiranju kolekcije dresova za aktualnu sezonu ponajprije smo se vodili kvalitetom, tradicijom, ali i snažnom simbolikom. Pritom smo nastojali pratiti svjetske trendove i cijelu priču, uz posvetu zlatnoj generaciji, nasloniti uz sve uspješnije Dinamove nastupe na domaćem i europskom terenu.

DETALJI O DRESU

Nova garnitura spoj je zlatne majice i tamnoplavih hlačica i štucni. Pritom je sama majica prošarana monokromatskim uzorkom koji simbolizira mrežu nogometnog gola. Na gornjem dijelu dresa dominira tamnija, a na donjem svjetlija verzija dvobojnog klupskog grba otisnutog u istom tom koloritu. Identičnu je rezervnu kombinaciju Dinamo koristio i ranijih godina, ali uz manju razliku što je zlatna dominirala i gornjim i donjim dijelom dresa uz popratne tamnoplave detalje. Takav je dizajn egzistirao punih pola desetljeća, od 2009. do 2014. godine. Zlatni dresovi izrađeni su od stopostotno recikliranog materijala.

Zlatni dres u prodaji je od petka 4.11. u oba Dinamova fan shopa te u web shopu. Cijena dresa za odrasle iznosi 549 kuna, dok je cijena dječjeg dresa 449 kuna.

Premijera prekrasnih zlatnih dresova bit će na utakmici 16. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Šibenika, u nedjelju 6.11. u 17:10 sati na stadionu Maksimir.