29.03.2022. | Novosti

Retro bijeli šal trenera Blaževića

29.03.2022. | Novosti

Vođa cijelog projekta te 1982. godine bio je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je na klupu sjeo samo pola godine prije početka slavljeničke sezone i momčad s 14. doveo na peto mjesto. Nakon toga je krenula sezona za pamćenje gdje su plavi uz nadahnute igre i nogomet mamili i publiku, ali i pljesak suparničkih navijača.

Jedan od začina cijele priče bio je i popularni Ćirin bijeli šal. Bilo je teško zamisliti Dinamova trenera bez tog modnog dodatka. Kad bi izašao iz tunela koji vodi od svlačionica do terena pa koračao pored zapadne tribine prema klupi, zamahnuo bi rukom u znak pobjede i tako animirao zagrebačku publiku i dignuo tribine na noge. Baš taj izlazak, taj elegantni hod i pobjednički uzdignuta ruka uz neizostavni bijeli šal ogrnut preko odijela jedna su od sekvenci koju naši navijači najviše pamte. Malo je poznato, kako nam je nedavno i sam gospodin Blažević priznao, da je za afirmaciju tog bijelog šala zapravo najzaslužniji tada popularni radijski reporter Ivo Tomić.

Ta je sezona bila i nešto više od nogometa, bio je to svojevrsni pokret koji je rezultirao nezaboravnim pokalom, ali i slavljem s kojim se stopio cijeli grad i kompletan plavi puk.

Dinamo je u čast našem treneru Ćiri, ali i cijeloj generaciji, izradio repliku popularnoga bijelog šala koji će imati posebno mjesto u srcu navijača.

Retro bijeli šal trenera Ćire u ograničenoj seriji možete pronaći u oba Dinamo fan shopa kao i u web shopu.