1982.Veljača

20. KOLO: Pobjeda protiv Hajduka

Bio je to mjesec velikih derbija. Igrači nisu imali vremena predahnuti pa čak ni pošteno proslaviti pobjedu jer ih je već čekao Hajduk u Splitu samo sedam dana kasnije u 20. kolu… I tada nas je Deverić “počastio” zasigurno najljepšim golom sezone. I opet je to bilo furiozno otvaranje. Zajec je u 6. minuti zanjihao mrežu bijelih nakon Bručićeva ubačaja s lijeve strane. U 28. minuti uslijedila je Deverićeva minijatura, najljepši pogodak sezone.

Dribling kojim je popularni Štef izvrtio trojicu suparničkih igrača vješto se okrenuvši piruetom i potom zakucao loptu pod gredu i danas su poseban „šlag na torti“ toj pobjedničkoj sezoni. Odmah nakon toga zbog međusobnog su koškanja isključeni Bračun i splitski napadač Zlatko Vujović, da bi Hajduk pola sata prije kraja propustio priliku „vratiti se u igru“ kad je Ivan Gudelj propustio iskoristiti jedanaesterac. Bijeli su ipak smanjili vodstvo desetak minuta prije kraja golom Zorana Vujovića.

Dinamo je tom pobjedom dohvatio 27 bodova, dva više od drugoplasirane Crvene zvezde i tri više od Željezničara i Partizana. Uslijedile su pobjede protiv Slobode 4-0, u Tetovu 4-1, protiv Sarajeva u Maksimiru 3-2, Zagreba u Kranjčevićevoj 2-1 u dvoboju u kojem su plavi propustili realizirati čak tri jedanaesterca.