DINAMO ZAGREB

Ime i prezime

Milivoj Bračun

Datum rođenja

22.04.1957.

Mjesto rođenja

Zagreb

0 Ukupno utakmica
0 Ukupno golova
0 Utakmica u 81/82
0 Golova u 81/82

Milivoj Bračun, dijete sa zagrebačke Peščenice, koje je sanjalo zaigrati – centarfora…. Milivoj Bračun jedno je od najvećih otkrića trenera Miroslava Ćire Blaževića. Na turneji po Australiji početkom 1981., dakle pola godine prije nego što je krenula slavljenička sezona, promovirao je Bračuna iz uloge napadača u – desnoga beka.

No, bila je to tada pomalo avangardna uloga, trenerova sugestija da bek što dublje ulazi u suparničku polovicu. Tako je, primjerice, Bračun izborio jedanaesterac za konačnih 3-0 u znamenitoj pobjedi protiv Crvene zvezde u Zagrebu, često je lomio suparnike na njihovoj polovici. Zanimljivo je, međutim, da je i u jesenskom, a i u proljetnom derbiju protiv Hajduka – isključen. U prvom je slučaju morao pauzirati četiri, a u drugom tri utakmice. I danas, međutim, najviše žali zbog autogola u zadnjem jesenskom kolu kad je Budućnost na svom terenu u Titogradu, današnjoj Podgorici, pobijedila s 1-0 što je značilo da je Dinamo baš u tom zadnjem kolu skliznuo na drugo mjesto čime je ispustio epitet jesenskog prvaka.

Još je u mladim danima bio veliki navijač plavih, istočnjak… U Dinamo je došao praktički iz kvartovskog susjeda, tadašnjeg TPK s Pešćenice, današnjeg HAŠK-a. U slavljeničkoj utakmici protiv Budućnosti u zadnjem kolu igrao je samo prvih 15 minuta: pogodio vratnicu, a nekoliko minuta kasnije se ozlijedio i napustio teren. Godinu kasnije s plavima je osvojio i pokal pobjednika Kupa.

Slike