DINAMO ZAGREB

Ime i prezime

Srećko Bogdan

Datum rođenja

05.01.1957.

Mjesto rođenja

Mursko Središće

0 Ukupno utakmica
0 Ukupno golova
0 Utakmica u 81/82
0 Golova u 81/82

U toj slavljeničkoj sezoni nije nosio plavu već zeleno-maslinastu vojničku majicu. Proslavljeni Dinamov napadač i(li) branič, kako god hoćete, Srećko Bogdan, Dinamova je legenda i s ukupno 595 odigranih utakmica uz 139 pogodaka treći na ljestvici igrača s najviše nastupa u povijesti kluba.

Imao je, međutim, peh da je u vojsku morao baš u ljeto 1981. godine, dakle prije početka slavljeničke sezone, a vratio se – nakon zadnjega kola. Nije, dakle, formalno sudjelovao u osvajanju naslova 1982. godine, već je zaigrao samo u uzvratu finala Kupa nakon zadnjeg kola. Međutim, suigrači i trener Miroslav Ćiro Blažević smatraju ga dijelom ovog uspjeha i inzistiraju da bude na popisu slavljenika.

Rođen je u Murskom Središću, a u Dinamo je došao još kao 18-godišnjak i nastupao za juniorsku momčad. Krasila ga je skok igra pa je počeo kao napadač, ali je najveći dio karijere ipak igrao u obrambenom redu. Bio je poznat i po specifičnom izvođenju auta pri čemu bi loptu dobacio duboko u kazneni prostor, kao da izvodi korner.

U klubu je proveo punih deset godina, a osvojio (ne)priznati naslov prvaka 1979. u slučaju Tomić, a uz trofej 1982. godine dohvatio je i Kup 1980., a potom i kao kapetan momčadi 1983. godine. Karijeru je nastavio u njemačkom Karlsruheu gdje se također prometnuo u jednog od zapaženijih igrača u klupskoj povijesti.

Slike