DINAMO ZAGREB

Ime i prezime

Velimir Zajec

Datum rođenja

12.02.1956.

Mjesto rođenja

Zagreb

0 Ukupno utakmica
0 Ukupno golova
0 Utakmica u 81/82
0 Golova u 81/82

Teško je bilo procijeniti je li bolji bio u ulozi zadnjeg veznog, libera, čuvara obrambenog reda,… Maksimirski kapetan i vođa zlatne generacije, Velimir Zajec u igru plave momčadi unosio je dašak nogometne romantike i vica. Uz to što je činio stameni blok i neprobojni plavi bedem, njegov nezaboravni “trademark” su elegantni slalomi kojima je iznosio loptu prema suparničkoj polovici na način da su se čuvari kao hipnotizirani odmicali ne uspijevajući pratiti njegovu putanju.

Upravo je na takvoj platformi Dinamo osvojio naslov prvaka nezaboravne 1982. godine kao i (ne)priznati naslov tri godine ranije u slučaju Tomić kad je plavima sudskom presudom pripao pokal, ali odluka nikad nije provedena u arhivu tadašnjega nogometnog saveza.

Zajec je prošao Dinamovu školu, a nakon igračke karijere značajan je trag ostavio i u trenerskoj ulozi ujesen 1998. godine kad je uskočio na klupu na polovici natjecanja u skupini Lige prvaka zamijenivši Zlatka Kranjčara. Vodio je momčad u tri utakmice u skupini i osvojio sedam bodova zauzevši konačno drugo mjesto.

Slike