DINAMO ZAGREB

Ime i prezime

Zvjezdan Cvetković

Datum rođenja

18.04.1960.

Mjesto rođenja

Karlovac

0 Ukupno utakmica
0 Ukupno golova
0 Utakmica u 81/82
0 Golova u 81/82

Zvjezdan Cvetković bio je u temeljima nezaboravnog Dinamova proljeća 1982 godine, bio je čvrsti i gotovo neprelazni „osigurač“ na lijevoj strani, a kasnije i dugogodišnji član stručnoga stožera, nakratko i u ulozi glavnoga trenera. Nažalost, zauvijek nas je napustio u veljači 2017. u svojoj 57. godini.

Za maksimirski je klub, računajući i natjecateljske i prijateljske utakmice, upisao 492 nastupa uz 41 postignuti pogodak. U Dinamo je došao 1977. u tinejdžerskim danima zajedno s bratom Borislavom kao blistavi izdanci popularne karlovačke škole predvođene trenerom Brankom Čavlovićem Čavlekom.

Zvjezdan i Boro jedan su od najpoznatijih bratskih tandema u povijesti našega kluba. Zajedno su sudjelovali u pohodu na naslov prvaka 1982. godine kao i na pokal državnoga Kupa godinu kasnije. Iako njegova visoka figura naoko nije sugerirala karijeru hitroga braniča, ubrzo je svojim sjajnim izvedbama demantirao skeptike i prometnuo s u jednoga od najpopularnijih braniča u povijesti kluba. U slavljeničkoj je sezoni, nakon ozljede u pobjedu u Osijeku u 28. kolu propustio ostatak sezone, ali je nakon toga ipak zaigrao u dvjema utakmicama finala Kupa protiv Crvene zvezde. Nakon igračke je karijere u Maksimiru bio i asistent glavnog trenera, sportski direktor, klupski skaut.

Slike